Klik på mig
Høje-Taastrup Bilaug
 
 
Send til en ven Send til en ven Skriv kommentar til artiklen KommenterAntal "synes om" minus antal "synes ikke så godt om"  Udskriv artiklen Udskriv Af: Information om forfatteren Svend Grønlund , 2013-03-18

Stadenotater

Vejledning

Hvorfor skrive stadenotater? For at kunne følge med i, hvad der sker med bierne. Er vi flere, er det også interessant at se, hvad andre har af oplevelser.

Jo mere præcist og konsekvent man skriver stadenotater, jo mere interessant er det at sammenligne fra år til år.

Hvem?

Udover medlemmer kan også andre biavlere oprettes, så de kan skrive stadenotater. De vil ikke få adgang til artikler på webstedet, der kun er for medlemmer.

Log på

Du skal naturligvis være logget på webstedet for at se menupunkterne "Forening ->Medlemmer", "Bi-sider ->Stadenotater" mv. (men ikke for at se denne artikel).

Stader

En forudsætning for at oprette stadenotater er, at dine stader er oprettet i systemet. Under menupunktet "Forening ->Medlemmer" kan du se, hvilke stader, du har i systemet. Du kan oprette stader via menupunktet "Bi-sider -> Stader". Et stade får automatisk et nummer, men du kan tilføje et beskrivende navn.

Aktiver dig selv

Vælg dig selv på listen under menupunktet "Forening ->Medlemmer". Sæt et flueben i feltet "Notataktiv".

Systemet udsender en e-mail hver gang, der oprettes et stadenotat. Det sendes til de medlemmer, der er markeret til  at modtage modtage disse e-mails. Du kan vælge eller fravælge dette samme sted. Du kan ikke vælge at modtage e-mail, hvis du ikke er notataktiv.

Opret notat

Når du vælger menupunktet "Bi-sider -> Stadenotater" vises en liste over stadenotater (surprice!). Du optræder i søgefunktionen, hvis du har markeret dig "Notataktiv".

Klik på "Opret stadenotat". Du får nu en liste over de stader, du kan skrive notater til, dvs. dine egne stader. Hvis du er tilknyttet andelsbigården som instruktør eller andelbiavler, vil staderne i denne også fremgå af listen.

Flere stader: Hvis du vælger ét stade, kommer du direkte til stadenotat-siden. Vælger du flere stader, kommer du til en side, hvor du kan skrive noget, der er fælles for flere stader, som du har tilset:

  • Datoen,
  • vejret,
  • et resume (overskrift) og
  • selve  teksten.

Der er nu to valgmuligheder:

  1. Enten: Betragt det indtastede som en kladde for flere notater. Når du klikker "Videre" kommer du til en række af stadenotat-skærmbilleder - et for hvert stade, du havde markeret. De oplysninger, du skrev på fælles-siden, står nu allerede i de tilsvarende felter.
  2. Eller: Gem et fællesnotat for alle de valgte stader. Det kan typisk anvendes, når der ikke er foretaget et egentligt tilsyn, men blot en enkel, rutinemæssig operation. Fællesnotatet indeholder kun de felter, der er nævnt ovenfor.

Stadenotatet

Det "normale" stadenotat består af:

  • Faktuelle oplysninger: Dato, vejr, antal rammer (trugstader), antal magasiner, honninghøst (ca. kg) fodring (kg sukker)
  • Vurderinger: Bistyrke, antal yngeltavler
  • Kontroller: Dronning, dronningeceller og dronetavle
  • Tekst: Suppler med en kort beskrivelse af hvad du har gjort og hvad du har observeret. En kort version heraf i "Resume".
Rammer og magasiner skal du kun udfylde, når du tilsætter eller fratager. Bistyrke og yngeltavler kan du naturligvis kun udfylde, hvis du har gennemset familien.

Notatrapport

Når man står ude ved bierne, kan man ikke altid huske, hvad den enkelte families "historie" er. Med mindre man vil tage en bærbar PC med, så vil jeg anbefale at udskrive en staderapport via menupunktet "Bi-sider -> Notatrapport". Her kan du få en oversigt over fx. de seneste tre stadenotater.

Markerer du feltet "Med blank notat til kladde", får du en plads på rapporten til at skrive en kladde til det næste stadenotat, som du kan udfylde, når du er ude ved bierne.

Bestyrelsen for Høje-Taastrup Bilaug

Links

Danmarks Biavlerforening

Swienty, Sønderborg
Bihuset, Heino, Tappernøje
Joel Svenssons Vaxfabrik, Munka-Ljungby

Gl. Roskilde Amts Biavlerforening

Hørsholm og Omegns Biavlerforening

www.stadekort.dk til mobilen

Bier i haven

Rammemål

En bifamilie bruger otte kg honning for at lave et kg honning til os.


Honningbier er bytte for en lang række rovdyr, enkelte har endog navn herefter, biulv, biæder og voksmøl. Især er det dog fugle og edderkopper, der fanger mange flyvende honningbier i Danmark.


Avanceret søgning
Se også:
Har du glemt dit kodeord?
Senere artikler:
Dronninger
Se også:
http://www.Bilaug.dk/default.asp?Dok=192  Har du glemt dit kodeord?
Senere artikler:
http://www.Bilaug.dk/default.asp?Dok=467  Dronninger
Arrangementer
Forrige måneddecember 2024Næste måned
M Ti O To F L S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Klik, og åbn den store kalender

Bestyrelsen for Høje-Taastrup Bilaug

 Søg

Menupunktet Søg giver søgning i artikler (beskeder), men ikke i stadenotater, der har sin egen søgefunktion.


 

Indhold - menu uden Javascript

Biavl

  Om bilauget
  Om bier og biavl

Nyheder

Honning

Vejledninger

Logon

  Logon
  Redigering og adm.

Indhold - menu uden Javascript