Klik på mig
Høje-Taastrup Bilaug
 
 
Send til en ven Send til en ven Skriv kommentar til artiklen KommenterAntal "synes om" minus antal "synes ikke så godt om"  Udskriv artiklen Udskriv Af: Information om forfatteren Svend Grønlund , 2011-03-17

Information om andelsbigård

Vil du prøve at passe bier, slynge din egen honning og lære noget om biernes forunderlige liv?

Høje-Taastrup Bilaug går nye veje

Høje-Taastrup Bilaug har oprettet en andelsbigård, hvor nye medlemmer, tilbydes mulighed for at blive biavler med undervisning for en sæson.

Bliv andelshaver

Høje-Taastrup Bilaug blev startet i 2003 ud fra ideen om, at hvert medlem skulle have et bistade i egen have. I dag har de fleste medlemmer mere end et bistade og flertallet har stadig bierne i haven.

Høje-Taastrup Bilaug har siden 2011 tilbudt oplæring i pasning af bier for nye medlemmer. Lauget har oprettet en bigård et centralt sted i Høje-Taastrup Kommune. Her har foreningen opstillet bistader med bifamilier, hvor nye medlemmer kan blive andelshaver med undervisning og andel i honninghøsten.

Udstyr og honning

Høje-Taastrup Bilaug stiller stader, redskaber, bifamilier, rammer, voks, foder og andet relevant grej til rådighed. Du kan låne bidragt og handsker. Kursister og undervisere deler den honning, der høstes fra staderne i andelsbigården. Honninghøst fra et bistade varierer meget i de enkelte år, men man kan forvente mellem 10-20 kg på en sæson til hver kursist.

Altid råd og vejledning tilstede

Bierne skal tilses hele sommeren igennem. Der skal høstes honning og i sensommeren skal bierne vinterfodres. I andelsbigården vil kursisterne altid have støtte og vejledning af en erfaren biavler fra Høje-Taastrup Bilaug. På den måde oplæres nye biavlere på en tryg måde. Sommerferie kan være et problem for en biavler. I Høje-Taastrup Bilaug hjælper vi hinanden og i andelsbigården vil dette være endnu nemmere.

Prøv bare!

Har man aldrig haft med bier at gøre er det forståeligt, hvis man er i tvivl om det virkelig er noget, man synes om. Men Høje-Taastrup Bilaug opfordrer alle interesserede til på en billig måde at prøve kræfter med biavlen i trygge rammer.

Interesserede kan kontakte bilaugets formand, Henrik Ruø Jensen på 5136 9096 eller via mail (kontaktinfo).

Rettet 2018-09-24.

Bestyrelsen for Høje-Taastrup Bilaug

 

Udviklingstider

Døgn

  Æg Lar- ve Pup- pe I alt
Arb. 3 6 12 21
Dron- ning 3 4,5 8,5 16
Drone 3 6,5 14,5 24

En dronning kan lægge æg svarende til 1 1/2 gange sin egen vægt hver dag. Hun fodres af arbejderbier ca. hvert andet minut.

 

100 årig: spis lidt honning hver dag. Svend Asmussen, der fyldte 100 år i februar 2016, fortæller om sin morgenmad: "I alle mine år har jeg spist en lille smule honning hver dag. Jeg har en teori om, at det i det lange løb er meget vigtigt at spise lidt honning hver dag, pointerer han." Link: https://www.dr.dk/nyheder/indland/svend-asmussen-er-99-det-er-vigtigt-spise-lidt-honning-hver-dag ----
Avanceret søgning
Senere artikler:
Andelsbigård, hvordan?
Kontingent og priser
Bliv biavler med støtte hele vejen
Senere artikler:
http://www.Bilaug.dk/default.asp?Dok=483  Andelsbigård, hvordan?
http://www.Bilaug.dk/default.asp?Dok=485  Kontingent og priser
http://www.Bilaug.dk/default.asp?Dok=543  Bliv biavler med støtte hele vejen
Arrangementer
Forrige månedmaj 2023Næste måned
M Ti O To F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Klik, og åbn den store kalender

 

Mangler du plads til dine bier?

Høje-Taastrup Kommune ser positivt på placering af bistader på kommunal jord.


 Søg

Menupunktet Søg giver søgning i artikler (beskeder), men ikke i stadenotater, der har sin egen søgefunktion.