Der er efterhånden en lang tradition for, at vi smager på hinandens honning i november, hvor al honningen normalt er tappet og klart.
I år indledte Marianne med et kort indlæg om den mere professionelle honningsmagning eller sensorik, der er ved at blive udviklet i Danmark. Det skal gøre det muligt at kunne beskrive honning på en måde, der svarer til det vi kender fra vin og øl.
Derefter gik vi over til den absolut uprofessionelle og personlige bedømmelse af hinandens honninger. Der var i år indleveret 11 glas honning, og der blev givet karakter for duft, smag, konsistens og udseende.
Konkurrencen var delt i to dele: Andelsbigårds-honning og personlig honning. Honning fra andelsbigården er som udgangspunkt den samme honning, men hvert medlem har jo selv stået for den videre bearbejdning og opbevaring.
Blandt andelbigårdshonningerne vandt Michael Clausen efterfulgt af Ida Seeger. Blandt de personlige honninger erobrede Marianne Prosch Andersenbåde 1. og 2. pladsen. Nr. 3 blev en honning fra Steffen Worm Sørensen.
Rød honning
Den mest bemærkelsesværdige honning var en rød honning, som steffen også havde med. Det er uvist, hvad bierne har trukket på. Muligvis saft fra revnede frugter. Lignende honning er høstet andre steder i Taastrup i år, men kun det ene af Steffens to familier havde samlet den særprægede honning trods det, at staderne står ved siden af hinanden.