Klik på mig
Høje-Taastrup Bilaug
 
 
Send til en ven Send til en ven Skriv kommentar til artiklen KommenterAntal "synes om" minus antal "synes ikke så godt om"  Udskriv artiklen Udskriv Af: Information om forfatteren ***** , 2002-10-26

Bilauget stiftet

Pressemeddelelse

SÅ ER BILAUGET STIFTET

Så har Høje-Taastrup fået en ny forening. I torsdags den 24. oktober 2002 blev Høje-Taastrup Bilaug stiftet på et møde i Kulturcentret med 17 fremmødte.

Det blev initiativtageren Per Prier, der blev valgt som formand. Den øvrige bestyrelse består af Johan Galster fra Reerslev som er kasserer. Øvrige medlemmer blev Alice Hansen fra Sengeløse, Svend Grønlund fra Hedehusene samt Gerhard Juul Kristensen fra Sengeløse.

Miljø- og EnergiCentret står for sekretariatsfunktionen.

Foreningen har i dag 18 medlemmer. Af dem kan de første 10 låne bistader som Danmarks Biavlerforening venligst stiller til rådighed, så byboerne kan få et bistade i haven. Der var enighed om at den nye bestyrelse skal arbejde for at der kommer flere stader op så alle på ventelisten også kan få.

Foreningen har tilknyttet den professionelle biavler Hussein Ghane Ali som skal tilse bistaderne og oplære haveejerne i biavlens ædle kunst. Ambitionen er at haveejerne selv kan klare bierne efter 3 år. Der var forståelse for at biavleren vil have brug for medhjælp.

- Vi er glade for den ekspertise som den lokale biavlerformand Ib Marcussen kan bidrage med, men han vil ikke kunne passe bierne, siger Per Prier. Således efterlyser vi en lokal biavler, der godt vil hjælpe med pasningen af bilaugets bistader. Biavleren vil være garanteret halvdelen af årets høst.

Det er ikke kun biavlere som den nye forening efterlyser. De efterlyser også brugte, ikke benyttede bistader og så et lokale, hvor de vil kunne slynge den lokale honning.

- Til gengæld lover vi at Høje-Taastrup borgerne fra næste sommer vil kunne komme til at købe lokal høstet honning fra de høje-taastrupske haver, siger Per Prier. Vi har lavet en aftale med Miljø- og EnergiCentret om at de godt vil sørge for at distribuere vores honning, og jeg kan godt love at den vil smage godt. Det siger jeg efter at vores biavler på generalforsamlingen gav smagsprøver på honning fra kolonihaver på Amager &emdash; og den var helt ekstraordinær god.

Har man mulighed for at hjælpe den nye forening eller har lyst til at blive medlem, skal man kontakte Miljø- og EnergiCentret på tlf. 43 99 51 01.

Bestyrelsen for Høje-Taastrup Bilaug

Links

Danmarks Biavlerforening

Swienty, Sønderborg
Bihuset, Heino, Tappernøje
Joel Svenssons Vaxfabrik, Munka-Ljungby

Gl. Roskilde Amts Biavlerforening

Hørsholm og Omegns Biavlerforening

www.stadekort.dk til mobilen

Bier i haven

Rammemål

Bi mod højre


Bier kan finde på at indsamle svampesygdommen rust fra blade. Det er uvist, hvilken næringsværdi, det har.


Avanceret søgning
Senere artikler:
Jubilæumsskrift
Senere artikler:
http://www.Bilaug.dk/default.asp?Dok=309  Jubilæumsskrift
Arrangementer
Forrige månedjuli 2024Næste måned
M Ti O To F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Klik, og åbn den store kalender

Bestyrelsen for Høje-Taastrup Bilaug

 Søg

Menupunktet Søg giver søgning i artikler (beskeder), men ikke i stadenotater, der har sin egen søgefunktion.


 

Indhold - menu uden Javascript

Biavl

  Om bilauget
  Om bier og biavl

Nyheder

Honning

Vejledninger

Logon

  Logon
  Redigering og adm.

Indhold - menu uden Javascript