Klik på mig
Høje-Taastrup Bilaug
 
 
Send til en ven Send til en ven Skriv kommentar til artiklen KommenterAntal "synes om" minus antal "synes ikke så godt om"  Udskriv artiklen Udskriv Af: Information om forfatteren Svend Grønlund , 2013-08-25

Presse eller slynge

Er der forskel på presset og slynget honning?

Ved årets sensommerhøst har jeg fået en god mulighed for at sammenligne presset og slynget honning, idet Frede og jeg lørdag den 10. august pressede 2/3 af min høst med laugets presse.

Mere nåede vi ikke, ogdagen efter skulle pressen anvendes ved andelsbigårdens høst. Derfor slyngede jeg resten med min egen to-solds-slynge om mandagen.

Der er altså to dage mellem den pressede og den slyngede honning, der er holdt adskilt. Der ern ingen grund til at tro, at der var forskel på honningen. Tavlerne var ikke sorteret på nogen måde, og under de forskellige håndteringer var tavler fra de tre stader blevet blandet.

Smag

Vi foretog en delvis blind (to "blinde" og en "seende" deltager!) smagstest af den nye honning. Hovedindtrykket var, at der ikke var nogen forskel i smag, dog med en lille tendens til, at den slyngede honning smagte lidt mere krydret.

Når begge honningtyper er blevet faste, må vi prøvesmage igen. Den langt mildere smag i den faste honning vil måske afsløre forskel på de to honninger.

Røring

To spande honning
Vis stort billede Presset (til venstre) og slynget honning

Efter ca. en uge begyndte jeg at røre honningen. I mellemtiden var der tappet lidt nypresset honning, så pressehonningen nu kunne være i én spand.

Nu begyndte forskellen mellem de to slags honning at vise sig: Den pressede honning begyndte at krystallisere, mens den slyngede forblev gylden og tranparent.

Billedet er taget den 24. august - atså efter ca. en uges røring. Den pressede honning er ved at være klar ti at blive tappet, mens den slyngede først lige er begyndt at krystallisere.

Bestyrelsen for Høje-Taastrup Bilaug

Links

Danmarks Biavlerforening

Swienty, Sønderborg
Bihuset, Heino, Tappernøje
Joel Svenssons Vaxfabrik, Munka-Ljungby

Gl. Roskilde Amts Biavlerforening

Hørsholm og Omegns Biavlerforening

www.stadekort.dk til mobilen

Bier i haven

Rammemål

Er en bisværm farlig? Nej bier udviser kun agressiv adfærd nær deres bo for at beskytte yngel og mad. En sværm har hverken yngel eller fødevarelager.

 

Honningbienslår med vingerne ca. 11400 gange per minut. Det giver den summende lyd (190 Hz).

 

Avanceret søgning
Se også:
Honning fra tidligere yngeltavler…
Se også:
http://www.Bilaug.dk/default.asp?Dok=627  Honning fra tidligere yngeltavler…
Arrangementer
Forrige månedapril 2024Næste måned
M Ti O To F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Klik, og åbn den store kalender

Bestyrelsen for Høje-Taastrup Bilaug

 Søg

Menupunktet Søg giver søgning i artikler (beskeder), men ikke i stadenotater, der har sin egen søgefunktion.